Een laadpaal thuis installeren

Meer en meer mensen gaan elektrisch rijden. Erg logisch, want elektrisch rijden is duurzamer dan rijden op fossiele brandstoffen. Een laadpaal thuis sluit dan ideaal aan op de verduurzaming van jouw rijgedrag. Maar wat zijn de voordelen van zo’n laadpaal te nemen? Wat voor laadpaal sluit aan op jouw situatie? We zetten even op een rijtje waarom een laadpaal aan huis nemen handig is, en niet alleen voor jou.

Een laadoplossing aan huis

Het rijden van een elektrisch voertuig is duurzamer, dat is een feit. Maar dit hoeft niet per se goedkoper te zijn. Althans, wanneer je dat elektrische voertuig iedere keer moet opladen bij oplaadpunten langs de weg of bij andere openbare oplaadpunten.

Daarom is het erg fijn als je thuis een laadpaal kan laten installeren. Zo hoef je nooit naar specifieke locaties te gaan om daar je voertuig op te moeten laden. Ook brengt dit een fijner gevoel met zich mee dan je voertuig op een openbare plaats te moeten laden. Al met al brengt het nemen van een laadpaal aan huis een hoop comfort met zich mee, en geeft het een veiliger gevoel om je elektrische voertuig aan huis op te kunnen laden. Zo kan je altijd een oogje in het zeil houden. Daarnaast is het op den duur een stuk beter voor de portemonnee. De initiële aanschaf van een laadpaal kan hoger oplopen, maar uiteindelijk bespaar je flinke bedragen!

Maar het nemen van een laadpaal aan huis is niet alles. Er komt meer bij kijken dan het simpelweg laten plaatsen van bijvoorbeeld een wandlader.

Verschillen tussen een ‘reguliere’ laadpaal en een snellaadpaal voor thuis

Langs de weg, bij diverse bedrijven en bij openbare laadplaatsen zien we ze steeds meer: snellaadpalen. Zo’n snellaadpaal doet dan ook wat de naam aankaart; deze laadt de batterij van een elektrisch voertuig sneller op! Deze laden de batterij van een elektrisch voertuig met een kilowattuur van wel 150kWh. Ideaal om even langs de weg te stoppen om je voertuig in een korte tijd op te kunnen laden. Echter is dit vaak wat duurder dan laden met een reguliere laadpaal, of bij een laadpaal thuis.

Lees meer over de verschillen tussen een reguliere en snellaadpaal.

Installatie door erkende installateurs van laadpalen

Een laadpaal thuis laten installeren is gemakkelijk en snel, maar bedraagt wat meer dan het laten plaatsen van bijvoorbeeld alleen een wandlader. Wat voor laadpaal kan je het beste nemen voor thuis? Hoeveel voertuigen moet je op een reguliere basis laden? Sluit de laadpaal naadloos aan op mijn meterkast? Dit, en andere vraagstukken die jij eventueel zou kunnen hebben worden allemaal opgevangen door onze installateurs laadpalen.

Met de benodigde expertise in het vakgebied kunnen zij je volledig op de hoogte brengen en informeren omtrent iedere vraag die jij zou kunnen hebben over het laten plaatsen van een laadpaal bij jou thuis! Bij vragen of opmerkingen kan je altijd contact met ons opnemen.