Snellaadpaal voor elektrische wagens

We zien het steeds vaker voorkomen. Naast reguliere laadstations zijn er tegenwoordig ook veel snellaadstations te vinden – met snellaadpalen. De bestuurders van elektrische voertuigen zijn maar al te bekend met het opladen en de lange laadtijden. Bij de meeste thuislaadstations ligt de gemiddelde kilowattuur zo rond de 11kWh en behaalt soms wel de 44kWh. Bij snellaadstations met hun snellaadpalen echter, loopt de gemiddelde kilowattuur op tot wel 175kWh!

Dat is een aanzienlijk verschil wat de laadtijd van elektrische voertuigen kan verminderen van een paar uur naar tot wel een half uur. Met de opkomst van de snellaadpalen ziet het ernaar uit dat laadtijden langs de weg, maar ook bij hotels en bedrijven steeds korter zal zijn.

Wat zijn dan de verschillen tussen een reguliere- en een snellaadpaal?

Zoals al in de naam aangekaart staat, draait het om een snellaadpaal. Deze laadt de batterij dus een stuk sneller op dan een reguliere laadpaal. Bij de meeste snellaadpalen kan je de batterij met een kilowattuur van 150kWh opladen. Houd er wel rekening mee dat de laadtijd ook afhangt van het elektrisch voertuig! Sommige (oudere) modellen halen 50kWh, wat de laadtijd van de snellaadpaal afremt.

Ook zitten er verschillen in de prijzen. Het versneld laden van de batterij brengt natuurlijk wel een prijskaartje met zich mee. Gemiddeld loopt het op tot zo’n €0,75 per kWh.Niet de goedkoopste optie, maar zeker de snelste. Waarom zou je dan niet zo’n snellaadpaal voor thuis nemen? Snellaadpalen maken gebruik van duurdere en betere elektronica, wat de aanschaf en installatie omhoog laat schieten. Hier is een thuis laadpaal de ideale oplossing voor. Deze laadt wat trager maar is ook goedkoper in aanschaf en installatie.

Lees meer over een laadpaal laten installeren door onze laadpaalinstallateurs!

Snellaadpaal voor je bedrijf laten installeren door BelSol Group

Naast verschillende hotels en langs de weg zie je de snellaadpalen steeds vaker voorkomen, maar ook bij verschillende bedrijven komt het steeds vaker voor!
Dit kan dus ook zo zijn voor jouw bedrijf en tevens voor je werknemers. Door een snellaadpaal te laten installeren bij jouw bedrijf maak je het gemakkelijk voor je klanten, je werknemers, maar ook voor jezelf. Je laat zien dat je let op groene alternatieven en verduurzaming. Je geeft wat extra service mee en haalt tegelijkertijd potentiële klanten naar je locatie. Al met al een goede keus met oog naar de toekomst.

Meer informatie? Schroom niet contact met ons op te nemen.