Batterij voor zonnepanelen

Goed voorbereid zijn met een batterij voor zonnepanelen

Wie zonnepanelen neemt moet goed voorbereid zijn. Hoeveel ga je straks opwekken, en wat gebeurt er met de overtollig opgewekte energie? Gaat dit verloren? Wordt dit teruggeleverd aan het energienet? Er gaat altijd wat opgewekte energie verloren tijdens het opwekken van zonne-energie.

Dit omdat het haalbare rendement niet op de 100% ligt. Dit is echter geen probleem. Terug levering aan het energienet is een andere valide optie. Hiervoor krijg je uiteindelijk een vergoeding voor van de energieleverancier. Ben jij klaar om de stap te zetten richting verduurzaming?

Start met besparen

Maar er is nog een andere weg voor de opgewekte energie – een batterij voor zonnepanelen! Deze slaat de opgewekte energie op in de batterijcellen. Op deze manier kun je op een later moment gebruik maken van deze energie, bijvoorbeeld wanneer het erg bewolkt is, en je zonnepanelen ietwat minder opleveren.

Hoe werkt een batterij voor zonnepanelen?

Zoals hierboven kort staat omschreven, slaat de batterij voor zonnepanelen tijdelijk de opgewekte energie voor je op. Zo kun je deze energie op een later moment gebruiken, wanneer het de hele dag erg bewolkt is, of tijdens de langere donkere dagen in de winterperiode.

Een batterij heeft een bepaalde opslagcapaciteit en een (ont)ladings rendement. De opslagcapaciteit van de batterij kan verschillen per model. Welk model batterij je neemt, met welke opslagcapaciteit – is dus afhankelijk van hoeveel energie de zonnepanelen opwekken, en hoeveel zonnepanelen er op het dak zitten. Wanneer er vele zonnepanelen op het dak zitten, kan een batterij voor zonnepanelen met een kleinere opslagcapaciteit niet tegen de opgewekte hoeveelheid energie op boksen. Daarvoor moet een passende batterij met een hogere opslagcapaciteit voor in de plaats komen.

Hoog rendement

Daarnaast wil je altijd op zoek gaan naar een batterij met een hoog rendement. Een hoog rendement betekent dat de (ont)lading van een batterij met een klein verschil wordt gedaan. Hierdoor haal je het meest uit jouw batterij voor zonnepanelen.

Van zonnepanelen tot lucht-water warmtepompen, en meer! Bekijk al de mogelijkheden die Belsol je aanbiedt, of neem gerust eens contact met ons op om deze mogelijkheden te bespreken!