Platte daken herstellen

Ervaar je problemen met een lekkend plat dak? Of is jouw dak toe aan volledige vernieuwing? Wij staan klaar om je te assisteren met onze professionele diensten voor het herstellen van platte daken.

Platte daken herstellen: onze werkwijze

Onze deskundigheid komt niet alleen tot uiting in de uitvoering, maar ook in onze benadering:

  • Maatwerk bij diagnostiek: Elke situatie is uniek. Er worden op maat gemaakte oplossingen aangeboden voor jouw specifieke dakprobleem.
  • Transparante offertes: Geen verborgen kosten, alleen eerlijke en duidelijke prijsopgaven.
  • Nauwgezette uitvoering: Van begin tot eind wordt er voor een zorgvuldige opvolging en uitvoering van de werkzaamheden gezorgd.
  • Garantie: Er wordt achter ons werk gestaan met garanties die je gemoedsrust geven.

Bij het repareren van een plat dak wordt een gestructureerde aanpak gehanteerd. Eerst wordt er een grondige inspectie uitgevoerd om de oorzaak van het probleem vast te stellen. Vervolgens wordt er een gedetailleerd plan opgesteld, inclusief een transparante offerte. Tijdens de uitvoering wordt er gezorgd voor een nauwkeurige opvolging en wordt er met hoogwaardige materialen gewerkt om een langdurig resultaat te garanderen.

Plat dak vernieuwen

Afhankelijk van de situatie wordt er vaak gekozen voor composiet EPDM-rubber als dakbedekkingsmateriaal. Dit innovatieve materiaal combineert de voordelen van traditionele roofing en EPDM. Hier zijn enkele voordelen:

  • Duurzaamheid: Dit materiaal heeft een levensduur van minstens 50 jaar en komt met een fabrieksgarantie van 10 jaar.
  • Veiligheid: De naden worden verbonden met warme lucht, wat het gebruik van open vuur overbodig maakt en het brandrisico minimaliseert.
  • Waterdichtheid: Beide toepassingen kunnen worden voorzien van een coating om zuiver regenwater op te vangen, geschikt voor sanitaire voorzieningen.

EPDM-rubber is een veelzijdig en duurzaam materiaal dat ideaal is voor het vernieuwen van platte daken. Het heeft Belgische technische goedkeuringen en mag alleen worden geïnstalleerd door gecertificeerde installateurs, die speciaal door de fabrikant zijn opgeleid. Dit zorgt ervoor dat de installatie veilig en volgens de hoogste normen wordt uitgevoerd.

Bij ons worden uitsluitend hoogwaardige isolatiematerialen zoals PUR/PIR gebruikt. Deze materialen bieden uitstekende isolatie, zijn brandwerend, duurzaam en stabiel. Ze voldoen aan de voorwaarden voor het verkrijgen van premies voor dakisolatie. Het herstellen en isoleren van een plat dak gebeurt altijd met het juiste type dakbedekking voor platte daken!

Innovatieve materialen en technieken

Belsol Group staat bekend om het gebruik van innovatieve en hoogwaardige materialen bij het waterdicht maken van platte daken. De keuze voor het juiste type dakbedekking is cruciaal voor een duurzaam resultaat. Hier zijn enkele technieken die worden toegepast:

  • Vloeibaar EPDM: Dit synthetische rubber is ideaal voor zowel kleine als complexe dakoppervlakken. Dankzij de vloeibare toepassing kunnen er werken worden uitgevoerd op moeilijk bereikbare daken en uitdagende situaties met veel doorvoeren.
  • Duurzame isolatie: Naast EPDM worden duurzame isolatiematerialen gebruikt die niet alleen zorgen voor een betere energie-efficiëntie, maar ook bijdragen aan de lange levensduur van je dak.

Het gebruik van vloeibaar EPDM biedt vele voordelen. Dit materiaal is geschikt voor kleine en complexe dakoppervlakken, omdat het vloeibaar wordt aangebracht en daardoor alle hoeken en gaten naadloos bedekt. Hierdoor is het ideaal voor daken met veel doorvoeren en andere uitdagende situaties. Bovendien vereist dit systeem weinig materiaal en kan het snel worden aangebracht, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.

Een andere innovatieve techniek die wordt toegepast, is het gebruik van groendaken. Groendaken bieden niet alleen een esthetische meerwaarde, maar dragen ook bij aan de isolatie en waterdichtheid van jouw dak. Groendaken helpen bovendien bij het reguleren van de temperatuur in huis en dragen bij aan een beter milieu door de opname van CO2 en het bevorderen van biodiversiteit.

Een verstandige investering

Het herstellen of renoveren van jouw platte dak is een verstandige investering. Door gebruik te maken van synthetische rubbers en hoogwaardige isolatiematerialen, wordt niet alleen een waterdicht dak verkregen, maar ook een oplossing die meer dan 50 jaar meegaat. Dit vertaalt zich in een duurzaam rendement op je investering.

Naast de voordelen van de gebruikte materialen en technieken, zorgt een goed geïsoleerd en waterdicht dak voor lagere energiekosten en verhoogt het de waarde van jouw woning. Platte daken herstellen biedt dus zowel directe als langdurige voordelen.

Investeren in het herstellen van platte daken heeft ook milieuvoordelen. Door te kiezen voor duurzame materialen en technieken, zoals EPDM-rubber en groendaken, wordt bijgedragen aan een vermindering van de ecologische voetafdruk. Dit komt doordat deze materialen een langere levensduur hebben en minder onderhoud vereisen, wat resulteert in minder afval en lagere CO2-uitstoot op de lange termijn.

Plan nu een vrijblijvend plaatsbezoek in

Of je nu een lekkend plat dak hebt of jouw dak volledig wilt vernieuwen, onze experts staan klaar om je te helpen. Met innovatieve materialen en een grondige werkwijze worden duurzame oplossingen geboden die jouw dak weer in topconditie brengen.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe wij jouw platte dak kunnen herstellen of renoveren. Bij Belsol Group worden platte daken hersteld met de hoogste kwaliteit en zorg, zodat jouw dak de bescherming biedt die het verdient.