Zonnepanelen kopen voor plat dak

Zonnepanelen kopen voor plat dak, hoe werkt dat precies? Het kopen van zonnepanelen voor je platte dak kan een uitstekende manier zijn om je energierekening te verlagen en bij te dragen aan een beter milieu. Maar waar moet je op letten voordat je een aankoop doet? In dit artikel bespreken we de belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

Oriëntatie en helling van je dak

Bij het kopen van zonnepanelen is het essentieel om rekening te houden met de oriëntatie en helling van je platte dak. Idealiter zou het dak naar het zuiden moeten wijzen en een helling van minstens 15 graden moeten hebben voor optimale prestaties. Als je dak niet naar het zuiden wijst, kan het nog steeds mogelijk zijn om zonnepanelen te installeren, maar dan zal de opbrengst lager zijn.

Type zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar voor platte daken, waaronder monokristallijne, polykristallijne en dunne film zonnepanelen. Monokristallijne panelen zijn duurder, maar leveren over het algemeen hogere opbrengsten en hebben een hogere efficiëntie. Polykristallijne panelen zijn iets goedkoper, maar leveren iets minder opbrengst en hebben een lagere efficiëntie. Dunne film zonnepanelen zijn over het algemeen het goedkoopst, maar leveren de minste opbrengst.

Installatiemethode

Voor platte daken zijn er twee hoofdtypen installatiemethoden: het plaatsen van zonnepanelen op een plat dakframe of het installeren van zonnepanelen op een ballastvrij systeem. Een plat dakframe is een systeem waarbij de panelen op een frame worden geplaatst om ze naar de juiste hoek te kantelen. Een ballastvrij systeem is een systeem waarbij de panelen worden vastgehouden met gewichten, zodat ze niet wegwaaien. Het voordeel van een ballastvrij systeem is dat er geen gaten in het dak hoeven te worden geboord.

Contact opnemen met een expert

Als je nog steeds twijfels hebt over het kopen van zonnepanelen voor je platte dak, kan je altijd contact opnemen met een expert op dit gebied. Een specialist kan je helpen bij het kiezen van de juiste zonnepanelen en installatiemethode, zodat je zeker weet dat je een goede keuze maakt.

Conclusie

Kortom, zonnepanelen kopen voor plat dak kan een geweldige investering zijn, maar het is belangrijk om de juiste keuzes te maken om de beste prestaties te behalen. Let bij het kiezen van zonnepanelen voor je platte dak op de oriëntatie en helling van je dak, het type zonnepanelen en de installatiemethode. Raadpleeg indien nodig een expert om de beste keuze te maken.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner om zonnepanelen te kopen en te installeren op je platte dak, kan je terecht bij Belsol Group. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het verkopen en installeren van zonnepanelen in België. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.