Asbest laten verwijderen en dakwerken

Ben je van plan om zonnepanelen nemen, maar ben je bang dat er asbest in de woning zit?

Gebouwen die voor 1994 gebouwd zijn, kunnen asbest bevatten. Het inademen van vrijgekomen asbestvezels kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Gelukkig zijn de risico’s op blootstelling aan asbest prima te beheersen. Dit kan door goed te onderzoeken waar het asbest zit en de maatregelen te nemen tijdens de asbestverwijdering die nodig zijn om veilig te kunnen wonen of werken in het gebouw.

Wat is asbest nu precies?

Wanneer je gaat verbouwen in een ouder huis is de kans groot dat je asbest aantreft. Gebouwen die voor 1994 gebouwd zijn, kunnen namelijk asbest bevatten. Asbest is een verzamelnaam voor zes -in de natuur gevormde- mineralen met een vezelstructuur en heeft lang bekend gestaan omdat het sterk en slijtvast is. Ook is het bestand tegen hoge temperaturen. Wanneer je de vrijgekomen asbestvezels inademt kan dat gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Asbest verwijderen & zonnepanelen

Met grote regelmaat komen wij mensen tegen die graag zonnepanelen willen plaatsen, maar onzeker zijn omdat ze niet weten of zij asbest in het dak hebben zitten. Door een professioneel bedrijf te laten onderzoeken waar het asbest in de woning of het gebouw zit, kunnen vervolgens veilige maatregelen genomen worden om de asbest te verwijderen. Hierna kun je met een gerust hart jouw zonnepanelen plaatsen. Lees hier meer over zonnepanelen.

Het is overigens altijd verstandig om jouw dak grondig te laten inspecteren door een dakwerker voor asbestverwijdering voordat je zonnepanelen laat plaatsen. Zo voorkom je dat de installateurs tegen vertragingen aan lopen tijdens het installeren van de zonnepanelen.

Wil je graag zonnepanelen plaatsen en heb je vermoedens dat er asbest aanwezig is in jouw woning? Neem vrijblijvend contact op met Belsol Group op voor een inspectie. Tijdens de inspectie staal de veiligheid voor jouw gezondheid en jouw omgeving voorop. Wij graag professioneel te werk volgens algemene veiligheid omschriften.