Vanaf 2024 wordt het btw-tarief voor zonnepanelen weer 21%

In de nabije toekomst zal het verlaagde btw-tarief voor zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen bij woningen die jonger zijn dan 10 jaar verdwijnen. Deze maatregel, die op 1 april 2022 van kracht werd, zal op 31 december 2023 aflopen. Het verlaagde tarief zal echter blijven gelden voor woningen ouder dan 10 jaar.

Plan hier direct een afspraak in!

Btw-verlaging voor zonnepanelen ter bestrijding van prijsstijgingen

Gedurende de afgelopen twee jaar heb je kunnen profiteren van een btw-tarief van slechts 6% op zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Vanaf 2024 zal dit tarief weer worden verhoogd naar het standaardtarief van 21%. Oorspronkelijk werd deze maatregel ingevoerd om de recente prijsstijgingen tegen te gaan, zodat huishoudens betaalbaar konden blijven investeren in duurzame energie. Het belangrijkste doel was om zoveel mogelijk gezinnen aan te moedigen om deel te nemen aan de energietransitie.

Impact van de btw-verlaging op duurzame investeringen

Met het verdwijnen van het verlaagde tarief zal de terugverdientijd van je installatie toenemen, maar de feiten spreken voor zich. Investeren in hernieuwbare energie blijft financieel aantrekkelijk. Je zult je investering ruimschoots terugverdienen voordat de levensduur van je zonnepanelen, zonneboiler of warmtepomp is verstreken.

Investeer dit jaar nog

Dit nieuws onderstreept het belang van tijdige actie voor degenen die willen profiteren van de verlaagde btw-tarieven. Als je huis jonger is dan 10 jaar, is er nog steeds tijd om te profiteren van deze voordelige regeling. Aarzel dus niet te lang en overweeg nu te investeren in duurzame energie om te besparen op je energiekosten en een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst van onze planeet.

Vrijblijvend plaatsbezoek inplannen

Neem contact op voor een vrijblijvend plaatsbezoek, wij staan klaar om je te assisteren bij deze belangrijke investering in duurzame energie.