Elektrisch oplaadpunt laten installeren

Een elektrisch oplaadpunt, ook wel een laadpaal genoemd, is een apparaat waarmee elektrische voertuigen (EV’s) opgeladen kunnen worden. Dit biedt een alternatief voor het opladen van een elektrisch voertuig op een openbare parkeerplaats.

Er zijn verschillende soorten elektrische oplaadpunten beschikbaar, met verschillende specificaties en functies. Sommige oplaadpunten zijn bedoeld voor gebruik thuis, terwijl andere speciaal zijn ontworpen voor openbare locaties zoals parkeergarages en winkelcentra. Er zijn ook snellaadstations, die een snellere laadtijd bieden dan reguliere oplaadpunten.

Bijdragen aan een duurzamere toekomst

Een groot voordeel van een elektrisch oplaadpunt is dat het bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Elektrische voertuigen produceren geen uitlaatgassen en zijn daarom veel schoner dan benzine- of dieselauto’s. Bovendien wordt steeds meer elektriciteit opgewekt uit hernieuwbare bronnen, zoals zonnepanelen en windenergie, waardoor het gebruik van een elektrisch voertuig een steeds duurzamere keuze wordt.

Een ander voordeel van een elektrisch oplaadpunt is dat het de bereikbaarheid van elektrisch voertuigen vergroot. Met een groeiend aantal oplaadpunten wordt het steeds gemakkelijker om een elektrisch voertuig te gebruiken voor langere afstanden, zonder zorgen te hoeven maken over een lege accu.

De laadinfrastructuur groeit elke dag

In België en Nederland en zijn er veel initiatieven om elektrisch rijden te stimuleren en laadinfrastructuur te verbeteren. Er zijn oplaadpunten beschikbaar voor particulieren en bedrijven, er zijn oplaadpunten voor openbare locaties en er zijn verschillende abonnementsvormen waarmee men kan profiteren van de laadinfrastructuur.

Beschikbaarheid van oplaadpunten

Als je overweegt om een elektrisch voertuig aan te schaffen, is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbaarheid van oplaadpunten in jouw omgeving. Ook kun je een laadpaal aan huis laten plaatsen.

Oplaadpunt thuis

Het plaatsen van een elektrisch oplaadpunt aan huis biedt veel voordelen en het laten plaatsen is eenvoudig geregeld. Je kunt kiezen voor een standaard oplaadpunt, of een snellaadpaal voor een snellere laadtijd. Bekijk hier de verschillen tussen een reguliere- en een snellaadpaal.

Elektrisch oplaadpunt laten installeren door Belsol Group

Laadpalen worden steeds meer een gangbare optie, niet alleen bij beurshallen en langs de weg, maar ook steeds meer bedrijven maken gebruik van een (snel)laadpaal. Dit kan ook het geval zou voor jou en misschien wel voor jouw bedrijf. Je biedt hiermee gemak aan klanten, werknemers, maar ook aan jezelf. Je toont dat je bewust bent van de groene alternatieven en verduurzaming en biedt tegelijkertijd extra service. Voor meer informatie over de mogelijkheden en installatie, aarzel niet om contact op te nemen!