Lucht-water warmtepomp
Lucht-water
Wat is een lucht-water warmtepomp?

Een lucht-water warmtepomp is een warmtepomp die de buitenlucht op een energiezuinige manier kan omzetten in warm water voor je centrale verwarming of sanitair. Dit milieuvriendelijke alternatief voor de verwarmingsketel maakt gebruik van aardgas of stookolie overbodig.

Op een duurzame manier warmte uit de lucht onttrekken is kort gezegd wat dit soort warmtepompen doen en tevens direct wat hen onderscheid van andere warmtepompen.

De voordelen van een warmtepomp op lucht-water

Het aanschaffen van een warmtepomp brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo heb je lage onderhoudskosten, is het zuinig in gebruik en kan de warmtepomp zowel verwarmen als koelen. Dat laatste maakt hem extra waardevol. Met de koelfunctie die standaard op de warmtepompen van zit, profiteer je het hele jaar door van jouw aanschaf.

De voordelen op een rijtje:

kostenbesparend
zowel in de winter als in de zomer te gebruiken
kan aangesloten worden op uw bestaand leidingnetwerk
erg duurzaam ten opzichte van een CV-ketel
werkt volledig zonder gas
subsidiëring mogelijk
Keuringen en kosten

De prijs van dit soort type warmtepomp schommelt tussen de €7.500 en €12.500. Dit is inclusief installatie van de warmtepomp. De exacte prijs is afhankelijk van de bestaande situatie en het benodigde vermogen. Ook zijn er diverse subsidiemogelijkheden waarmee je flink kunt besparen op de aanschaf; de lucht-water warmtepomp valt onder de zogeheten ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Jij kunt dus tot 2030 in aanmerking komen voor deze subsidie!

Door te kiezen voor dit soort warmtepompen heb je geen dure aansluitingen, keuringen of distributiekosten, wat wel het geval is bij verwarming op aardgas of stookolie.

BESPAAR ENERGIEKOSTEN
Interesse in het laten plaatsen van een lucht-water warmtepomp?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij adviseren jou graag of jouw huis geschikt is voor een warmtepomp.

Offerte aanvragen