De werkzaamheden van een dakdekker

Wat doet een dakdekker precies, wat speelt zich allemaal af op een dak en hoe draagt een dakdekker hier aan bij?

Een dakdekker, ofwel dakwerker, verricht verschillende werkzaamheden aan het dak als het aanbrengen van dakbedekking, maar kan nog vele andere werkzaamheden verrichten. Zo houden zij zich ook bezig met de inspectie van het dak, maar ook de isolatie van het dak nemen zij onder handen. Daarnaast verrichten zij tevens dak herstellingen.

Met spoed enkel een dakdekker nodig? Neem dan snel contact op!

De werkzaamheden van een dakdekker

Daken zijn er in allerlei verschillende vormen en daar moet de juiste werkwijze bij verricht worden. Zo krijgen dakdekkers te maken met platte daken, daken met een lichte helling, schuine daken, maar bijvoorbeeld ook bijzondere daken als een bedekt met stro, of een met leisteen etc.

Op de daken houden de dakdekkers zich bezig met het vervangen van oude/beschadigde dakbedekking en het opvullen van (kleine) gaatjes of lekkages. Daarnaast vervangen de dakdekkers lekkende dakgoten, losliggende dakpannen, en bekijken ze eventuele onderliggende schade op het dak.

Sommige huizen – en dus ook daken – kunnen (delen) van asbest bevatten wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Is jouw huis gebouwd vóór 1994 en ben je onzeker of er asbest in je dak zit? Bekijk hier wat wij voor jou kunnen betekenen! 

Inspectie door een dakdekker

Heb jij een mankementje aan het dak? Dat hoeft geen groter probleem te worden. Laat jouw dak inspecteren door een van onze dakdekkers. Door regulier onderhoud uit te voeren aan het dak verminder je de kans op lekkages en andere mankementen aanzienlijk!

Tevens is de inspectie van het dak door de dakdekker een onderdeel voorafgaand aan het leggen van zonnepanelen. Benieuwd of het dak van jouw huis geschikt is voor zonnepanelen – en hoeveel er op zouden kunnen passen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Dakherstellingen

Voor alle mogelijkheden omtrent dak herstellingen en wat Belsol Group voor jou kan betekenen, lees dan onze dienstomschrijving dakherstellingen.