Asbest verwijderen

Asbest, een ouderwetse (maar gevaarlijke) achterblijver

Huizen en andere gebouwen die voor 1994 zijn gebouwd, hebben een vergrote kans om asbest te bevatten. Niet alleen in de muren, maar ook in het dak. Vrijgekomen asbestvezels die ingeademd worden kunnen op den duur gezondheidsproblemen met zich meebrengen. De risico’s op blootstelling aan deze asbestvezels kunnen gelukkig goed in controle gehouden worden. Door de lokaliseren óf en waar deze asbestvezels zich in het pand bevinden, kunnen de juiste maatregelen getroffen worden om veilig te kunnen blijven wonen en werken in het desbetreffende pand. De veiligste optie is natuurlijk het laten verwijderen van de asbestbron.

Ik wil meer inhoudelijke informatie over asbest

Asbest verwijderen door erkende dakwerkers

Voorafgaand aan het verwijderen van asbest in het dak van een pand is een zorgvuldige inspectie. Erkende dakwerkers van Belsol gaan bovenop het pand te werk en voeren een zorgvuldige inspectie uit. Het dakoppervlak, alle dakpannen, -goten, de nokvorst en de eventuele schoorsteen worden geïnspecteerd op asbestvezels. Het is natuurlijk van groot belang dat dit zorgvuldig gebeurt, want je wilt geen restanten meer van asbestvezels in je dak hebben zitten die schadelijk kunnen zijn voor jouw gezondheid!

Asbest aangetroffen, wat nu?

Asbest aangetroffen in het dak? Dat kan even schrikken zijn, maar hoeft geen probleem te worden! Dankzij ademhalingsbescherming kunnen onze dakwerkers zorgeloos te werk gaan om de hoeveelheid asbest te inventariseren, en de aangetroffen asbest verwijderen middels strenge regels te hanteren, zoals het volledig luchtdicht verpakken van de asbest. Na afloop wordt er nog een strenge controle uitgevoerd om te kijken of daadwerkelijk alle asbest is verwijderd.

Is er tijdens de inspectie andere schade gevonden aan het dak? Lees wat de dakdekkers van Belsol voor jou kunnen betekenen!

Zonnepanelen nemen en asbest aantreffen

Steeds meer mensen nemen zonnepanelen op het dak, en komen er tijdens de dakinspectie voorafgaand aan het plaatsen erachter dat zij asbest in het dak hebben zitten. Geen leuke treffer, maar ook dit hoeft geen probleem te worden!

Geïnteresseerd in het laten plaatsen van zonnepanelen, maar onzeker of er asbest in het dak zit? Lees hier verder!

Voor overige vragen omtrent asbest verwijderen, of andere vragen kan je altijd contact met ons opnemen.