Premie thuisbatterij

Een thuisbatterij nemen is erg handig. Je slaat overtollig opgewekte energie op voor later gebruik. Maar een aankoop van een thuisbatterij, naast een investering van bijvoorbeeld zonnepanelen kan afschrikwekkend zijn.

Investering in zonnepanelen te groot? Kijk naar onze mogelijkheden voor zonnepanelen afnemen op krediet.

Gelukkig is er een premie beschikbaar voor diegenen die hun huis willen verduurzamen! Bij aanschaf van een thuisbatterij kom je in aanmerking voor een premie – ofwel subsidiëring. Je bespaart hierdoor dus flink in de aankoop van een thuisbatterij.

Aanvraag premie thuisbatterij

Je komt alleen in aanmerking voor de premie thuisbatterij wanneer deze geplaatst en gekeurd is, en je aan alle overige voorwaarden voldoet. Een van deze voorwaarden is het in bezit hebben van een digitale meter. Middels deze digitale meter houd je bij hoeveel stroom je afneemt – maar ook terug levert aan het energienet.

De aanvraag kan alleen online worden ingediend. Een kopie van de factuur en een bewijs van keuring is vereist voor deze aanvraag. De aanvraag van een premie voor een thuisbatterij kan echter een poos duren. Zorg er dus voor dat alle documenten in orde zijn voor je deze instuurt om in aanmerking te komen voor een premie voor een thuisbatterij.

Mochten er documenten zijn die verkeerd – of niet zijn meegestuurd, krijg je op een later moment een e-mail waarin staat dat je deze documenten nog moet naleveren.

Ik wil graag een thuisbatterij en digitale meter laten plaatsen! 

De premie van de thuisbatterij in Vlaanderen wordt stopgezet

Per 1 april 2023 wordt de subsidiëring van de thuisbatterij stopgezet voor Vlaanderen. Men die vóór 1 april 2023 de thuisbatterij laten plaatsen én keuren, komen nog 8 maanden naderhand in aanmerking voor deze premie.

Op 2 december is de Vlaamse regering tot het besluit gekomen dat zij de premie voor de thuisbatterij stop gaan zetten. Alle thuisbatterijen die zijn gekeurd na 31 maart 2023 komen niet meer in aanmerking voor de premie. Daarbij gelden geen uitzonderingen voor vertraagde leveringen, plaatsingen, of keuringen die niet op tijd uitgevoerd kunnen worden.

Maak snel een afspraak om nog in aanmerking te komen voor deze premie. Tot 31 maart 2023 hebben wij nog 90~ plaatsen beschikbaar. Wees er bijtijds bij om gegarandeerd te kunnen zijn van een thuisbatterij, en bespaar op de kosten.